Ridpasset 23/4-2012

Idag så red jag Corin. Det gick faktiskt ganska bra idag. Har fått mycket mer stilla hand och stadigare sits. Jätteglad för det.
Vi började med att skritta fram som vanligt tills Lillis kom och berättade att vi skulle ta tyglarna osv. Han var väldigt framåt till och börja med och vi började jobb på rätt form och rätt tempo så att allt funkade.
Sen så började vi trava (lättridning) red omväxlande på volterna och på spåret. Ställde lite mer och lite mindre i vissa fall. Sen skrittade vi några steg och efter ett litet tag blev det en liten galopp på volterna, han var väldigt duktig eftersom han lyssnade på hjälperna och gjorde galoppfattning när jag sa till. Sen tog vi en skrittpaus.
Efter att vi hade skrittat ett tag började vi med en övning som gick till så att man skulle fortsätta rida på spåret och sen flytta skänkelvikning längs långsidan så att man bytte volt. Tyckte att det gick bra men han är ganska svår att få med bakdelen på,så det får vi jobba vidare på. Men i höger varv hade han lättare för att flytta, men då flyttade han nästan för mycket så fick hålla igen lite.
Kommentaren jag fick från Lillis var: Mycket bra jobbat idag Josefine! Det är bra att du rider Corin ett tag här så att du blir stadigare och kan komma rätt i din sits eftersom Gamal ändå har väldigt stor rörelser och kan vara ganska svår att sitta ner på men du ska vara riktigt nöjd!

Tyvär inga bilder från passet men här kommer en bild från en annan lektion.
//Josefine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0